Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Καραμπάτσος -.Καλογρίτσας κτλ...κτλ...- Η Μαφία συνεχίζει να κυβερνά τη χώρα ! ! !

Σε νέες αποκαλύψεις για το πόθεν έσχες του επιχειρηματία Καλογρίτσα το οποίο υπέβαλε μετά τη δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες προχώρησαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί Alpha και Star: Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, η έκταση έχει μηδαμινή αξία σε σχέση με την εμφανιζόμενη από τον επιχειρηματία, ενώ ταυτόχρονα, αποκαλύφθηκαν στοιχεία για τον
ιδιοκτήτη της έκτασης, Σπύρο Καραμπάτσο και την εταιρεία του ΑΓΥΙΑ. Επιπλέον, όπως μεταδίδει το Star το η μεταβίβαση των βοσκοτόπων έγινε με πληρεξούσιο νεκρής!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha ο κ.Καραμπάτσος που φέρεται να εξουσιοδοτεί τον κ.Καλογρίτσα να χρησιμοποιήσει ως εγγύηση το ακίνητο για να αποδείξει ότι έχει τα χρήματα για την απόκτηση της τηλεοπτικής άδειας, είναι ιδιοκτήτης εταιρείας με άγνωστη έδρα και διοικητικό συμβούλιο. Σύμφωνα, πάντα, με τον Alpha ο εμφανιζόμενος αντιπρόεδρος της εταιρείας ΑΓYΙΑ,  δηλώνει ότι έχει αποχωρήσει από την εταιρεία από το 1995, αλλά εξακολουθεί να εμφανίζετα σε ΦΕΚ του 2007 να έχει την ιδιότητα του αντιπροέδρου στην εταιρεία του κ.Καραμπάτσου.

Στο ίδιο ρεπορτάζ, αποκαλύπτεται ότι και  στο παρελθόν ο κ.Καραμπάτσος είχε σχέδια για τα βοσκοτόπια του: να δημιουργήσει  ένα τουριστικό eldorado. Το 2013 είχε κάνει αίτηση για να ενταχθεί στη διαδικασία fast track για τουριστικό επενδυτικό σχέδιο ύψους 1 δισ. Το αίτημα είχε σταλεί στην αρμόδια γραμματεία αξιολόγησης. Εκανε πίσω όταν του ζητήθηκαν 300.000 για τη διαχειριστική αμοιβή του φορέα Invest in greece που είναι προαπαιτούμενο για να συζητηθεί η επένδυση. Παρά τη θετική εισήγηση του Invest in Greece προς τη διυπουργική επιτροπή, από τη στιγμή που δεν πληρώθηκαν οι 300.000 δεν εισήχθη ποτέ προς συζήτηση.

Πληρεξούσιο από νεκρή!

Όμως, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Star όταν ζητήθηκαν συμπληρωματικά δικαιολογητικά από την επιτροπή του διαγωνισμού των αδειών από τον επιχειρηματία Καλογρίτσα.  Ειδικότερα του ζητήθηκε έγγραο που να φαίνεται αν έχει εξουσία διάθεσης της περιουσίας της ΑΓΥΙΑ . Απάντησε θετικά και προσέφερε εγγύηση ενός ακόμη ακινήτου, ιδιοκτησίας  Ανδρέα και Αντωνίας Δενδρινού, το γένος Νικολαϊδου με πληρεξούσιο της δεύτερης. Η γυναίκα που ήταν ζωγράφος, έχει πεθάνει από το 2011 και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσε  να εκπροσωπείται την περασμένη εβδομάδα από τον κ.Καραμπάτσο!


Το δάνειο στον Καλογρίτσα από την Attica Bank

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε πριν από λίγο το Star, ο επιχειρηματίας Καλογρίτσας πριν από περίπου είκοσι ημέρες, στις παραμονές του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, έλαβε δάνειο από την Attica Bank, ύψους, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του σταθμού, 5,6 εκατ. ευρώ.

Η αξία

Ομως, μηδαμινή σε σχέση με την αξία που εμφάνισε να έχει εκτιμηθεί στο πόθεν έσχες του επιχειρηματία Ιωάννη- Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, έχει το βοσκοτόπι των 5.029 στρεμμάτων στην Ιθάκη.
Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ που μετέδωσαν ο Alpha και το Star, η συγκεκριμένη περιοχή θεωρείται εξαιρετικά δύσβατη και με δύσκολη πρόσβαση και σε καμία περίπτωση δεν θεωρείται «φιλέτο»,  όπως δήλωσαν κάτοικοι της Ιθάκης.

Στα ρεπορτάζ των καναλιών περιλαμβάνονται πολλές καταγγελίες για καταπατήσεις εκτάσεων που τώρα έχουν περιληφθεί στην έκταση που εμφανίζει ως εγγύηση στο πόθεν έσχες ο κ.Καλογρίτσας.  Αυτό όμως που αμφισβητήθηκε έντονα είναι η εκτίμηση των 100 εκατ. ευρώ που είχε γίνει για την έκταση το 2011. Μάλιστα στον Alpha παρουσιάστηκε και συμβόλαιο σύμφωνα με το οποίο, προ κρίσης, ο ιδιοκτήτης της έκτασης Σπύρος Καραμπάτσος είχε αγοράσει εκτάσεις προς 373 ευρώ το στρέμμα - πράγμα, που σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού δείχνει ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί η συνολική έκταση να έχει εμπορική αξία 20.000 ευρώ το στρέμμα. Το «βοσκοτόπι TV» όπως ονομάζουν πλέον οι Ιθακίσιοι την έκταση είναι μια άγονη, βραχώδης περιοχή: «Οι γκρεμοί βαφτίστηκαν φιλέτο», σχολίαζαν χαρακτηριστικά.

Χρήστος Σπίρτζης: Αν είναι παράνομος, ας αποκλειστεί

«Αν είναι παράνομο αυτό που έκανε ο Καλογρίτσας με τον χρόνο της εγγυητικής ή με το αγροτεμάχιο στο πόθεν έσχες, ας αποκλειστεί», είχε δηλώσει νωρίτερα σήμερα στον Αlpha 9,89 ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Τόνισε πως ουδέποτε έκρυψε τις φιλικές σχέσεις του με τον κ. Καλογρίτσα απορρίπτοντας, όμως, κατηγορηματικά οποιαδήποτε προνομιακή αντιμετώπιση της εταιρείας του.

«Τους διαγωνισμούς τους κάνουν συγκεκριμένες επιτροπές που έχουν και την ευθύνη. Οι άνθρωποι που ελέγχουν αυτές τις επιτροπές δεν είναι κατευθυνόμενοι. Αν ισχύει ότι η επιτροπή μερολήπτησε, υπάρχει δευτεροβάθμια επιτροπή ενστάσεων. Δύο εκπρόσωποι των καναλιών έκαναν ενστάσεις και μπήκαν στη διαδικασία. Υπάρχουν τα δικαστικά όργανα που ελέγχουν αυτές τις ιστορίες. Όποτε γίνεται διαγωνισμός, τα αρμόδια δικαστήρια αποφασίζουν αν κάποιος διαγωνιζόμενος έχει ευνοηθεί. Είναι έξω από τη λογική μου όλο αυτό που γίνεται», σημείωσε.

Ο κ. Σπίρτζης διέψευσε εκ νέου τα περί κατάργησης του «βασικού μετόχου» και τόνισε πως όποιος εμπλέκεται με δημόσιες συμβάσεις πρέπει να έχει ασυμβίβαστο με τα ΜΜΕ.

protothema.gr/