Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Γιώργος Μαυρίδης - Καμαρώστε ένα αμόρφωτο αρχίδι που έχει και άποψη για τους πρόσφυγες ! ! !

Είσαι ένα αρχίδι και μισό, τέτοιες μαλακίες έχουν βγει από στόματα δήθεν αριστερών πολλάκις, δεν μας εκπλήσσεις λοιπόν και δεν ήταν καθόλου τυχαία η αυθόρμητα αυτά που έγραψες ΕΔΩ . 

1.Εάν ήσουν τουρκόσπορος θα ήσουν μουσουλμάνος και δε θα χρειαζόταν να φύγουν οι παππούδες σου κυνηγημένοι από την Μικρά Ασία.


2.Η ανταλλαγή πληθυσμών το 1923 έγινε με τη συνθήκη της Λωζάνης που προέβλεπε να φύγουν οι μουσουλμάνοι της Ελλάδος, πλην Θράκης, και να πάνε στην Τουρκία και αντίστοιχα οι Έλληνες Χριστιανοί ορθόδοξοι της Μ. Ασίας να έρθουν στην Ελλάδα.

3.Εάν ήσουν τουρκόσπορος όπως αναφέρεις θα είχες γεννηθεί στην Τουρκία και όχι εδώ να μας
ζαλίζεις τα αρχίδια.

4. Τον δικό μου παππού τον έλεγαν Παπάζογλου,  δεν άλλαξε το  επίθετό του  για να μην τον φτύνουν στο δρόμο και τον φωνάζουν τουρκόσπορο οι Έλληνες ...γιατί απλά ήταν Ελληνας που διώχθηκε από τους Τούρκους

5. Τους  γείτονες μας  τους  έλεγαν:

 Ασικίδης (λεβέντης), Ασλανίδης (από το aslan= λιοντάρι), Ατματζίδης (από το atmaca= γεράκι), Ζαρογουλίδης (αυτός που έχει στραβό λαιμό), Καβουκίδης (από το καβούκ= όστρακο), Καμπουρίδης, Καπασακαλίδης (αυτός που έχει χοντρό πηγούνι), Καρακασίδης (αυτός που έχει μαύρα φρύδια), Κοτσαμπουϊκίδης (= αυτός που έχει μεγάλο μουστάκι), Κωφίδης, Ποζίδης (ξανθός ή σταχτής), Τζεζαϊρλίδης (ναυτικός μελαμψός) Τζιντζής (παιχνιδιάτορας, ταχυδακτυλουργός), Τσαχουρίδης (γαλανομάτης η ξανθός), Τοπαλγιαννίδης (ο γυιος του κουτσού Γιάννη), Τοσουνίδης (ο γλυκούλης, αφράτος), Τσιρκινίδης (άσχημος). κτλ....κτλ......

Όλοι αυτοί οι Τουρκόσποροι  όπως λες εσύ Γιωργάκη μου δεν άλλαξαν τα επίθετα τους, προφανώς γιατί δεν ήταν ούτε αισθάνονταν Τουρκόσποροι.......Οι δικοί σου από την άλλη το άλλαξαν,  ενδεχομένως γιατί αισθάνονταν η και ήταν πραγματικά  Τουρκόσποροι.

Αν θες λοιπόν να πεις κάτι ανόητο αγοράκι  μάθε πρώτα και μετά άνοιξε το στοματάκι σου. Η αλήθεια σε τέτοια θέματα Γιωργάκη μου συνήθως βρίσκετε κάπου στην μέση.......μην τα ισοπεδώνεις όλα λοιπόν Τουρκόσπορε ( κατα δική σου ομολογία το Τουρκόσπορε  )

Άντε βρε.... και όταν μάθεις λίγη ιστορία τα ξανά λέμε .... φιλούθκια ! ! ! !

Η συντακτική ομάδα του "Εμπλοκή"

.